for samarbejde mellem menighedsråd i medfør af Lovbekendtgørelse nr. 611 af 06 juni 2007 om menighedsråd § 43 og § 43a.
om den folkekirkelige skoletjeneste i Kongens Lyngby og Rudersdal Provstier
I 2005 oprettede de fleste menighedsråd i det tidligere Kgs. Lyngby Provsti en folkekirkelig skoletjeneste. Med reformen af de danske kommuner i 2007 fulgte også en ændring af visse af provstigrænserne og aktuelt betød det, at disse menighedsråd nu var beliggende i de to provstier Kgs. Lyngby og Rudersdal. Det nyoprettede Rudersdal Provsti kom også til at omfatte sognene Bistrup og Birkerød, som begge derefter tilsluttede sig skoletjenesten.
I 2007 og 2008 besluttede hhv. Kgs. Lyngby Provsti og Rudersdal Provsti at overføre driftsudgifterne for den fælles folkekirkelige skoletjeneste til provstiudvalgene og at fordele dem ligeligt mellem provstierne.
Menighedsrådene i de to provstier Kgs. Lyngby og Rudersdal har vedtaget at samarbejde efter reglerne i denne vedtægt om at videreføre en folkekirkelig skoletjeneste i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal Kommuner, i det følgende kaldet skoletjenesten.
§ 1. Skoletjenestens hjemsted er Kgs. Lyngby og Rudersdal Provstier, dvs. omfattende Lyngby-Taarbæk og Rudersdal Kommuner.
§ 2. Den folkekirkelige skoletjeneste i Kgs. Lyngby og Rudersdal Provstier har til formål
§ 3. Menighedsrådene i de to provstier har i henhold til Lovbekendtgørelse om menighedsråd § 43a besluttet, at driftsudgifterne for skoletjenesten administrativt overføres til provstiudvalgskasserne (PUK). Alle menighedsråd i provstierne er derved ligestillet i forhold til skoletjenestens aktiviteter.
§ 4. Driftsudgifterne for skoletjenesten deles ligeligt mellem de to provstier.
Stk. 2. De to provstiudvalg udmelder en budgetramme for skoletjenestens aktiviteter inden 1. maj for det kommende budgetår.
Stk. 3. Repræsentantskabet godkender arbejdsudvalgets budgetforslag på grundlag af den udmeldte budgetramme og indstiller skoletjenestens budget til provstiudvalgene inden 15. juni gældende for det kommende budgetår.
§ 5. Skoletjenestens repræsentantskab består af de to provster samt to repræsentanter fra hvert menighedsråd, en præst og et folkevalgt medlem.
Stk. 2. Hver repræsentant har én stemme.
Stk. 3. For hver repræsentant udpeges en stedfortræder, der ved repræsentantens forfald træder ind i dennes sted. En repræsentant kan ikke lade sig repræsentere ved fuldmagt.
Stk. 4. Repræsentanter og stedfortrædere vælges for fire år i forbindelse med menighedsrådenes konstituerende møder. Repræsentantskabet fungerer, indtil et nyt repræsentantskab har konstitueret sig.
§ 6. Repræsentantskabet er skoletjenestens øverste myndighed.
Stk. 2. Repræsentantskabet fastlægger hovedprincipperne for skoletjenestens drift.
Stk. 3. Ordinært repræsentantskabsmøde afholdes én gang årligt inden udgangen af maj måned.
Stk. 4. Ved det ordinære repræsentantskabsmøde skal følgende punkter være på dagsordenen:
Stk. 5. Formanden indkalder til det ordinære repræsentantskabsmøde. Såfremt formanden eller mindst to repræsentanter ønsker det ved fremsendelse af motiveret dagsorden, indkaldes der til ekstraordinært repræsentantskabsmøde med mindst 14 dages varsel.
Stk. 6. Repræsentantskabet er beslutningsdygtigt, når mindst 10 af repræsentanterne er til stede.
Stk. 7. Repræsentantskabet træffer beslutning ved simpelt flertal.
Stk. 8. Til beslutning om vedtægtsændringer kræves, at halvdelen af repræsentantskabets medlemmer deltager i afstemningen, og at beslutningen vedtages med mindst 2/3 af de afgivne stemmer. Der kan ikke afgives stemme ved fuldmagt.
Stk. 9. Til beslutning om skoletjenestens opløsning kræves, at mindst 2/3 af repræsentanterne i to på hinanden følgende møder, der afholdes med mindst en måneds mellemrum, deltager i afstemningen herom, og at mindst 2/3 af samtlige repræsentantskabsmedlemmer i disse møder stemmer for beslutningen.
Stk. 10. Repræsentantskabet fastsætter i øvrigt selv sin forretningsorden.
Stk. 11. Skoletjenestens ansatte og de medlemmer af arbejdsudvalget, som ikke er repræsentanter, deltager i repræsentantskabets møder uden stemmeret.
§ 7. Til at tilrettelægge skoletjenestens daglige arbejde nedsætter repræsentantskabet et arbejdsudvalg. Udvalget består af følgende 8 medlemmer
Arbejdsudvalget fungerer i samme periode som repræsentantskabet.
Stk. 2. Skoletjenestens ansatte deltager i arbejdsudvalgets møder uden stemmeret.
Stk. 3. Udvalget kan supplere sig med en lærer fra hver af de to kommuner. Arbejdsudvalget kan desuden efter behov supplere sig med 1-2 personer, der tilhører menighederne i de to provstier.
Stk. 4. Arbejdsudvalgets opgaver er
Stk. 5. Arbejdsudvalget fastsætter selv sin forretningsorden.
Stk. 6: Arbejdsudvalget kan nedsætte et forretningsudvalg bestående af formand, næstformand og de ansatte konsulenter til varetagelse af løbende sager og til forberedelse af arbejdsudvalgets møder, og kan endvidere nedsætte ad hoc-udvalg efter behov.
§ 8. Arbejdsudvalget kan ansætte lønnet arbejdskraft, som i det daglige refererer til formanden for arbejdsudvalget.
Stk. 2. Arbejdsopgaverne fastlægges af arbejdsudvalget og omfatter blandt andet
§ 9. Skoletjenestens daglige virksomhed tilses af den provst, der ikke er medlem af arbejdsudvalget. Den tilsynsførende provst kan deltage i arbejdsudvalgets møder.
§ 10. Følgende beslutninger kræver Kirkeministeriets godkendelse:
§ 11. Nærværende vedtægt fortolkes af den tilsynsførende provst. Tvivlsspørgsmål forelægges Kirkeministeriet til afgørelse.
§ 12. Skoletjenestens regnskabsår er kalenderåret.
§ 13. Årsregnskabet udarbejdes og underskrives af arbejdsudvalget, revideres af revisoren for Kgs. Lyngby Provsti, godkendes af repræsentantskabet og fremsendes til Kgs. Lyngby og Rudersdal Provstiudvalg.
§ 14: Tegningsberettigede for Folkekirkens Skoletjeneste i Kgs. Lyngby – Rudersdal provstier er formanden og næstformanden.
Skoletjenestens ansatte kan tildeles betalingskort og disponere over skoletjenestens midler. Betalingskortet er tilknyttet en særskilt konto med et max. beløb på 10.000 kr.
§ 15. Denne vedtægt træder i kraft efter repræsentantskabsmødet i 2009.
§ 16. Vedtægten er offentligt tilgængelig på skoletjenestens hjemmeside, www.kirke-skole.dk og på kirkeministeriets hjemmeside www.km.dk.
I henhold til beslutning i 2007 og 2008 for hhv. Kgs. Lyngby Provsti og Rudersdal Provsti om at overføre driftsudgifterne for den fælles folkekirkelige skoletjeneste til provstiudvalgene tiltrædes hermed den reviderede vedtægt for den folkekirkelige skoletjeneste i Kgs. Lyngby og Rudersdal Provstier.
Formanden for Kgs. Lyngby Provstiudvalg
Formanden for Rudersdal Provstiudvalg
Vedtægterne er senest blevet ændret ved skoletjenestens repræsentantskabsmøde den 27. april 2022